Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Skoda Enyaq iV mot Ford Mustang Mach-E

Bilvärlden förändras och vi med den. Men vissa nyheter är svårare att smälta än andra. Inte minst handlar det om gamla hederliga varumärken och deras förflyttning uppåt, nedåt eller åt sidan. För vem hade väl trott att vi någonsin skulle genomföra en duell mellan en suv från Skoda och en Ford Mustang?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges hetaste dueller

I denna duell möts följande två elbilar:

 • Ford Mustang Mach-E AWD Long Range
  Batteri: 99 (88) kWh. Räckvidd: 54,0 mil. Max laddeffekt: 150 kW.
 • Skoda Enyaq iV 80
  Batteri: 82 (77) kWh. Räckvidd: 53,1 mil. Max laddeffekt: 130 kW.

Denna duell plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Att köpa och välja bil är först och främst en kamp mellan hjärnan och hjärtat. Det praktiska mot det emotionella. En gång var jag en passionerad motorcykelåkare och kom, precis som många andra, in i en italiensk period. Att italienska motorcyklar ofta var lite klent byggda jämfört med de japanska spelade ingen roll. Att en Harley-Davidson inte kan mäta sig med en customhoj från säg Yamaha bryr sig HD-killen inte det minsta om. Här handlar det till 100 procent om att hjärtat har förpassat hjärnan bortom all form av kontroll.
Så här fungerar det förstås också i bilbranschen. Och precis som vi kämpar biltillverkarnas olika avdelningar med varandra, på samma sätt som kriget mellan hjärna och hjärta fortgår inom oss när vi står i bilhallen, ser en reklamfilm på teve eller läser om olika bilar.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

 • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
 • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
 • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
 • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
 • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!