Foto: Glenn Lindberg

Skoda Octavia Scout mot Volvo XC70

En sprillans ny Skoda Octavia Scout TDI 150 4x4 kostar lika mycket som en två år gammal Volvo XC70 D4 AWD med 2 300 mil på mätaren. Vilken skogsmulle är bäst?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det må vara så att de så kallade livsstilsbilarna i mångt och mycket är ögonfägnad, att den högre markfrigången är viktigare för ägarens känsla av att ”ha en aktiv livsstil” än för att ta sig fram i terrängen. Men sen finns det faktiskt bilägare som behöver de där extra centimeterna för att kunna använda bilen i vardagen. Vilken kategori jag själv tillhör är öppet för diskussion, men jag jagar i alla fall. Djur alltså. I skogen. Där man behöver extra markfrigång. Så jag tog det kärva chefsbeslutet att jag själv skulle göra den här duellen. Jag är ju dessutom extra lämplig eftersom jag äger en Volvo XC70 D5 från 2011 som jag är oerhört sugen på att byta bort. Kanske mot en Octavia Scout. Kanske inte. Det får den här duellen utvisa.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!