Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Toyota GR Yaris mot Mini John Cooper Works GP

Släpp tanken på att sportbilar behöver vara låga, opraktiska och ha jättestora motorer. Det går att ha minst lika roligt i bilar som är precis tvärtom. Det är Mini GP och Toyota GR Yaris bevis på. Häng med ut i snösvängen!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vi kan erkänna det direkt – det är få bilar vi har väntat så otåligt på att få köra som Toyota GR Yaris. Det har gått ett drygt år och ett pandemiutbrott sedan Robin Törnros kom hem från provkörningen av förseriebilen och sa ”Hörrni, den där kan nog bli ganska kul att köra i vinter”.
Och nog räcker det att titta i broschyren för att misstänka att det kan vara så. 261 hästkrafter, 360 newtonmeter, fyrhjulsdrift, kort axelavstånd och manuell växellåda. Med det receptet borde det bli roligare än att gå på visselpipsparty i Tyrolen. Och förhoppningsvis med betydligt mindre konsekvenser.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!