Med raka former är Caddy och Proace City Verso både storlastare och enkla att hantera. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Toyota Proace City Verso mot Volkswagen Caddy Maxi

Med plats för ett halvt fotbollslag, två gräsklippare eller en soffa står de bortglömda bredvid suvar som går tretton på dussinet. Nu sätter vi de nya storlastarna Volkswagen Caddy Maxi och Toyota Proace City Verso på prov.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det började med en fras i förbifarten från henne.
– Oj vad jag saknar att cykla, synd att min cykel är trasig.
Visst har jag både kunskapen och verktygen för att laga den ljusblå 1950-talscykeln men att frakta den tvärs över stan kom att bli ett problem. Tills nu, när vi som av en händelse råkar ställa två fyrkantiga storlastare mot varandra. Stolarna i båda sätesraderna bak i nya Volkswagen Caddy Maxi viker sig dubbla i en handvändning och blottar ett utrymme som med enkelhet slukar den gamla damcykeln. Tyvärr blir lastgolvet inte helt plant då ingen av stolarna fälls ner i golvet. För att få det helt plant måste man plocka ut stolarna vilket är ganska lätt genom att lossa en spärr i nederkant och lyfta, men det kan vara ett problem om du även vill ta med dig dem.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!