Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Toyota Proace Verso Electric mot Proace Verso Diesel

Det här är en duell mellan två exakt likadana bilar. Den handlar om diesel mot el, liter mot kilowattimmar - men framför allt kronor och ören mot varandra. Vad ska du välja? Det beror helt och håller på hur du kör. Och var.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sveriges hetaste dueller

I denna duell möts följande två modeller:

  • Toyota Proace Verso Electric 75 kWh Executive Long
  • Toyota Proace Verso 2,0D AdBlue 180 hk Executive Long

Denna duell plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida. Första månaden är gratis.

Toyota Proace Verso hade lika gärna kunnat heta Peugeot. Eller Opel. Eller nåt annat från den forna PSA-koncernen som nu ingår i den gigantiska skapelsen Stellantis där en hel hop bilmärken ska försöka nå så kallade synergieffekter för att landa på fötterna efter turbulensen i bilvärlden där alla tillverkare måste ha en elbil, en småbil, en kombi, flera suvar som drivs på alla möjliga olika sätt, ett vätgasprojekt och nån som forskar på solid state-batterier så inte nån avlägsen släkting till den karismatiske sydafrikanen Elon Musk dyker upp om några år med en superbil som drivs av luft och kodynga och har 200 mils räckvidd.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer