Provkörning av Volkswagen Golf 1,4 TSI mot Audi A3 1,6 och Toyota Auris 1,6 VVT-i Plus

Volkswagen Golf 1,4 TSI mot Audi A3 1,6 och Toyota Auris 1,6 VVT-i Plus

Så var det dags igen för Volkswagen Golf – den sjätte i turordningen – att komma i ny förpackning. Större, säkrare, med mer komfort och bättre miljöval står på agendan. Hur mycket bättre har Volkswagens nya världsbil egentligen blivit?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Finslipning. Det är det första som slår en när man ser nya Golf. Ett otränat öga kan säkert missa nyheten, men bilintresserade noterar den nya breda fronten som gör att bilen ser lite svulstigare och mer kraftfull ut. Trenden med att slopa gummilist längs dörrarna introducerade BMW-designers i början av 2000-talet och otyget har fått full spridning i samtliga storlekssegment. Krockas det mindre nu än förr?

Annars är det mesta sig likt. Ett stort VW-märke i fronten, rejäla strålkastare, välavvägd sidoprofil och den karakteristiska breda c-stolpen som avslutas med stora baklyktor som ser ut att vara hämtade från suv-storebrodern VW Touareg. Faktiskt är dörrbladen desamma som hos utgående Golf men nya dörrhandtag, pressveck och slopandet av gummilisten gör sitt för att höja utseendet.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!