Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Volkswagen Golf Alltrack 2,0 TDI SCR 200 mot Volvo V60 Cross Country B4 diesel AWD

Kombibilar med plastskärmar, förhöjd markfrigång och starka dieselmotorer. Fungerar det gamla receptet 2021? Volkswagen Golf är här i terrängvänlig Alltrack-kostym, vi ställer den mot tuffast möjliga motstånd i form av tidigare testvinnaren Volvo V60 Cross Country.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Iklädd fluorescerande varselställ och gummistövlar gör nya Golf Alltrack sitt bästa för att signalera att den folkkära terrängkombin är här på nytt. Men kombisegmentet har tappat mark och trots att Golfen nu fått en 3,5 centimeter högre markfrigång och stryktåliga plastskärmar lär den få det tufft att charma det allt mer suvälskande svenska folket.
Att Volkswagen målar upp Golf Alltrack som toppversion lär inte hjälpa ­modellen eftersom det innebär att Alltrack endast erbjuds med fyrhjulsdrift kopplat till de starkaste motorerna – en 190 hästkrafter stark bensinmotor och en 200 hästkrafter stark dieselmotor. Med andra ord får Golf Alltrack en skatt som svider, de tre första åren kostar bensinaren 8 732 kronor per år och dieseln 9 267 kronor per år.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!