GTI Clubsport mot 128ti, fyrcylindrig, framhjulsdrift och hög effekt. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Volkswagen Golf GTI Clubsport mot BMW 128ti

BMW utmanar Volkswagen i deras egen paradgren. Halvkombi, effektfull motor och framhjulsdrift. Vi ställer BMW 128ti mot VW Golf GTI Clubsport för att reda ut vem som lyckats bäst.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Solen blinkar likt ett stroboskop då den tränger genom bokträdens kronor när vi susar fram på skånska småvägar i bilar vars namn förpliktigar. Med vässade köregenskaper, kraftfullare motor och ändå förpackade i ett praktiskt format ska dessa vagnar vara lämpade för allt. Både vardagsbil, glädjepiller och banracer i ett. Ett recept som får våra bilnördshjärtan att bulta lite hårdare. GTI är en av de mest ikoniska modellbeteckningarna i bilvärlden och genom åtta generationer har Volkswagen finslipat modellen.
Bakom ratten i nya Golf GTI Clubsport känns det som att raksträckorna blir kortare och kurvorna utjämnade. Tack vare mer effekt och tajtare styrning. Det var med förra generationen Golf som Clubsport-beteckningen lanserades lagom till 40-årsjubileet av GTI, 2016. En bil som hyllades av oss för sin renodlade karaktär och körglädje.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer