Volkswagen ID.4 ser ut att bli den första elbilen som kan konkurrera om vanliga bilköpares gunst. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Volkswagen ID.4 1st Edition Max mot Volvo V60 T6 AWD Recharge

Ett litet kliv för bilköparen, ett stort steg för bilvärlden. Är det nu den vanliga barnfamiljen kan ta steget över till el? Många har stora förhoppningar på Volkswagen ID.4 som ser ut att vara den första praktiska och ekonomiska elbilen. Kan den mäta sig med laddhybridfavoriten Volvo V60 T6 Recharge?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Många har tvekat. Att gå från en diesel- eller bensindriven bil med lågt pris och lång räckvidd, inte sällan upp mot 100 mil, till en dyr elbil med räckvidd på i bästa fall 30 mil är ett stort steg. För stort, för de allra flesta. Laddhybriderna har varit och är fortfarande ett mellansteg. Den som oftast kör korta sträckor klarar sig med den begränsade batterikapaciteten men klarar också längre körningar tack vare den medföljande förbränningsmotorn och bränsletanken.
Volvo V60 T6 Recharge har på senare år varit ett av de mest framgångsrika mellanstegen. Under fjolåret var den Sveriges mest sålda laddhybrid, närmast utmanad av XC60 och Passat med sladd.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!