Foto: Patrik Lindgren

Volkswagen Polo WRC mot Renault Clio RS

Volkswagen firar sin seger i Rally-VM 2013 med nya Polo R WRC. Under sensommaren vann Renault Clio RS ett tufft Teknikens Värld-test i den lilla GTI-klassen. Det är alltså två meriterade vinnare som gör upp om vem som egentligen är den roligaste vinterbilen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Snön ligger inte djup, men har ändå tagit Uppland i besittning. De små, krokiga vägarna vi far fram på är ömsom saltade och halvtorra och ömsom garnerade med rejäl och förutsägbar isbark. En alldeles perfekt miljö alltså för att köra hästkraftsstinna småbilar och konstatera att det där med karriärbyte känns avlägset, det går trots allt inte ha så mycket roligare en måndag i januari.

Framför mig ligger den vita Volkswagen Polo R WRC:n. Kurvorna skärs av Polon på bästa rallymanér med främre innerhjulet precis utanför vägkanten för att få fäste och kunna gasa sig igenom kurvan. Ibland anar jag också att handbromsen används för att få rätt riktning på ekipaget.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!