Datsunbilar i drabbning. En vann – den röda.

Drakkamp på Björkvik

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Nej, bilden är inte tagen 1977. Inte 1978 heller för den delen även om bilarna är av just de årsmodellerna. Trogna läsare känner igen platsen, det gamla flygfältet i Björkvik där vi brukar tänja på testbilarnas gränser.
Bilden är tagen under sensommaren 2004 och på plats denna dag fanns våra två sommarskott: Röd Drake I och Röd Drake II. Båda av samma modell vilket är alldeles tydligt: Datsun 120 FII.

Med Röd Drake I drabbades redaktionen av japanfeber. Vi tryckte upp t-tröjor och hittade på en mängd tillbehör som vi tyckte att Datsun hade missat. Datsun Deospray, helt fritt från ozon var ett. Ett blandband med japanska originalartister ett annat.
Men man kan inte ha kul jämt och vi är ju trots allt en granskande biltidning. Röd Drake I behövde ställas i test, precis som vilken bil som helst. Och tufft motstånd skulle det bli då vi for till Lindesberg och köpte ytterligare en Datsun 120 FII. En röd 78:a som naturligtvis fick namnet Röd Drake II.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!