En registreringsplåt med halvsanning. Opeln finns förvisso kvar i registret men senaste godkända besiktning gjordes hösten 2001. Foto: Ulf H Holmstedt / Teknikens Värld

Duell i skymningen

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck. Nu till 1980, BMW 5-serie och Opel Senator...

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Dagens körpass är slut. Dagge och Björn knäpper upp de svettalstrande täckjackorna och poserar för en sista bild. Ulf jobbar med skärpan i mörkret, men det vill sig inte riktigt. Magentasticket kommer på köpet när dagsljuset ger vika. Efter framkallning av filmrullen sorteras bilden bort på ljusbordet efter granskande blickar per lupp. Andra väljs till duelltestet i Teknikens Värld nummer 22/1980 där BMW 528 iA ställs mot Opel Senator 3,0 E/CD. I arkivet ligger bilden kvar i över 40 år innan vi väljer att blåsa bort dammet och lägga den i scannern.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!