Foto: Peo Eriksson

Kristiders Caprice

Drömmen om USA blev lite av ett antiklimax under 1970-talet.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

På biograferna rullade filmen Grease, via tevemaster sändes serien Gänget och jag (Happy Days på originalspråk) och på skivtallriken snurrade the Boppers med sitt boppande. Allt förde tankarna till det glättiga 50-talet men nu var det en annan tid i oljekrisens tecken.

Det stod klart för oss på Teknikens Värld när vi tog plats bakom ratten på tredje generationens Chevrolet Caprice – både "over there" och på hemmaplan i nummer 12/1977. Hamburgarna må ha hållit formen och kanske till och med vuxit i storlek men i bilmenyn var det "downsizing" som gällde. Caprice var nu en mindre bil än tidigare och med ekonomi i fokus. Sedanversionen visade 289 kg mindre på vågen än 1976 års modell och i centimeter hade 25 kapats i längd och tio i bredd.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!