Sällan har en bil sett mindre ut än på denna bild: bland bussar och med testdekaler som täcker stora delen av plåten. Foto: PeO Eriksson / Teknikens Värld

Liten spelare i storstan

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Tvärstopp. Bilar som tutar. Nävar som knyts. Har du varit med om en sådan ­trafiksituation kan vi på Teknikens Värld mycket väl ha varit orsaken. Eller någon av våra fotografer, för att lite mer precist hänga ut den skyldige. För att få den perfekta bilden i stadsmiljö blir det nämligen lätt så. Tvärstopp. Bilar som tutar. Nävar som knyts.
Bilden här är tagen i centrala Stockholm en julidag 1979 och ska illustrera Daihatsu Charades ­förträfflighet som stadsbil. Och naturligtvis ska det bökas in bland bussar och gångtrafikanter.
Lätt att styra, smidig att växla, enkel att ­parkera, hanterlig i köer och på trånga utrymmen läser vi i Teknikens Värld nummer 18/1979 där bilen fick breda ut sig i ett singeltest, men lyckades inte leta sig till omslaget.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!