Mikael Stjerna försöker ta sig till Treriksröset. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

På tre hjul till Treriksröset

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck. I dag ser vi tillbaka till 2005 då vi försökte sätta ett hjul i varje land.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I vårt fall lindrade inte Treo huvudvärken, utan var den bidragande faktorn. En gammal tradition på tidningen är att köpa ett så kallat vinter- eller sommarskott. År 2005 köptes en trehjulig Reliant Rialto – osedd och brandskadad efter en förgasarbrand. Hålet där radion suttit var en svartbränd fyrkantig krater, förardörren hade gått i baklås och bilen – ja, bilen –  fick äntras genom fönstret. Tanken från fabrik var att bygga en billig ”bil” som kunde framföras med motorcykelkort, men i Sverige krävdes B-körkort. Första trehjulinga Reliant kom redan under 1930-talet, men spiken i kistan kom vid millennieskiftet när den sista Reliant Robin rullade av bandet i Tamworth, England.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!