Testlaget springer snabbare än någonsin när det nalkas Porschebilar. Foto: Teknikens Värld

Porscheparaden

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck. Denna gång riktar vi blickarna mot Scandinavian Raceway i Anderstorp och inte mindre än sju Porsche-bilar. Årets var 1981...

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Sällan har väl fler frivilliga anmält sig än när det nalkades test i Teknikens Värld nummer 13/1981. Inte nog med att det skulle äga rum på Scandinavian Raceway i Anderstorp som varit värd för Sveriges deltävling i Formel 1 åren 1973 till 1978, dessutom stod alla tillgängliga Porschemodeller på menyn.
Porsche må alltid ha varit hett men vid tiden var det mer surr om det tyska sportbilsmärket än någonsin. Man var inne i en ny fas som inletts 1976 med modellen 924, en instegsmodell med en vattenkyld radfyra framtill. Året efter följde 928 med samma layout men med V8-motor och kryddad prislapp. I kulisserna lurade mellanversionen 944, en 924 med större motor och breda höfter. Allt detta skulle resultera i att trotjänaren 911, med sin luftkylda svansmotor, skulle gå graven. Så var det sagt och testets skribent, Dag E Hogsten, gav modellen två-tre år att leva. Vi vet alla hur det blev med den saken.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!