Foto: PeO Eriksson

Triss i sexor

Låtsasjobba, det har alltid varit en av testlagets paradgrenar. Ja, att låtsas jobba på bild vill säga. Som här en sommardag 1976 iförda de klassiska gula testjackorna.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Täckjackor i bästa syntet med blå och röda ränder. Svettigt? Kliar det? Naturligtvis, men vad vore testlaget på bild utan sina jackor. Bakom kameran står PeO Eriksson, om inte barbröstad så i alla fall iförd kortärmat.

Medan semesterfirarna dundrar förbi bakom testlagets ryggar planeras nästa rutt per karta på huven till bilen som kommer att utses till testvinnare i nummer 16 – Volvo 264. Det händer att vi än i dag använder karttricket för att illustrera att vi är på resande fot. Mobiltelefoner, paddor eller bilars egna skärmar i all ära men de gör sig helt enkelt inte lika bra på bild.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!