Täckjacka, byggmarknad och praktisk halvkombi. Livet har sina vanliga stunder. Foto: Ulf H Holmstedt

Vardagsdrömmar

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Motorjournalist, det måste vara ett drömyrke det. På med solbrillorna, trycka på med högerfoten i en tysk premiumvagn eller varför inte en Ferrari? Cabba ner på sommaren och styra fyrhjulsdrivet till fjälls på vintern. Jo, det kan väl hända men oftast är det mer vardagliga åk som det ska vändas ut och in på. Som här: en duell mellan mellanmjölksbilarna Volkswagen Passat och Volvo 345 året 1980. Eller lättmjölk rättare sagt, mellanmjölken stod på butikshyllorna först tre år senare.
Halvkombikarossen var inte ny men ännu intressant vilket illustreras på bilden här. Se så praktiskt. Här får det mesta plats när sportstugan ska byggas. Det hade inte funkat i en sedan. Såklart i en kombi men halvkombin är ju nästan lika stilig som en coupé.
Volvons instrumentpanel var svart och dyster. Varför denna sorg, frågade vi oss. Baksätet var för högt monterat, en rest från ritbordet då bilen konstruerats med skrymmande variomatic-teknik. Här var det dock en normal manuell låda som gällde.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!