Alla får paket. Teknikens Värld testar kombibilar utanför Ikeas varuhus i södra Stockholm. Landets andra efter det i Älmhult. Foto: PeO Eriksson / Teknikens Värld

Varuleverans

Vi gräver i vårt 72-åriga arkiv och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Kusligt folktomt. Jo, detta skulle kunna vara ett kostymjobb med veteranbilar gjort under dessa coronatider. Såväl färgskala som mellanformat pekar dock på att det är en fotosession från förr. Året är i alla fall 1971 och tidningens testlag har tagit sig ut till möbelvaruhuset Ikea vid Kungens kurva i södra Stockholm för att sätta fyra kombibilar på prov. I alla fall på bild även om resultatet mest liknar en scen ur någon Jacques Tati-film.
I dag må Sverige vara ett kombiland men vid tiden var utbudet inte stort. Citroën Ami 8, Fiat 128, Ford Escort och Renault 12 stod i alla fall i saluhallarna. Den som tycker att alla bilar ser likadana ut i dag blir här tillfredsställd, i huvudsak är det bara just det extra lastutrymmet som förenar bilarna. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!