Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Test av fälgrengöring

Det finns en uppsjö av fälgrengöringsmedel på marknaden och priserna kan variera brett. Två produkter sticker ut – Meguiar's och Sonax.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Fälgarna är utan tvekan den mest utsatta delen av bilen som drabbas av såväl bromsdamm som asfaltsfläckar och saltrester – för att inte tala om det som kan klassificeras som normal smuts från vägen. Kanske just därför finns det nu en rad olika produkter på marknaden som ska göra fälgtvätten enklare. Det vill säga att lösa upp smutsen på fälgarna utan att skada på något sätt.

Här lägger vi in en brasklapp redan nu, för vi ställer oss tvekande till användande av borste redan då fälgrengöringen appliceras – vilket i sju av åtta fall sker på torra och smutsiga fälgar. Detta rekommenderas av vissa tillverkare, men det är vår bestämda åsikt att risken för repor ökar markant om borste används redan i detta steg. Samtidigt är det i vår värld eftersträvansvärt att välja ett medel som är syrafritt, då riskerna vid användning minimeras.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!