Foto: Patrik Lindgren

80-talslyx: Volvo 760 mot Citroën CX och Rover SD1

Citroën CX 2400 GTI, Rover 3500 SE och Volvo 760 GLE lockade med lite lyxigare 1980-tal, men där slutar likheterna. Och för skribenten blir Tema-körningen en märklig resa tillbaka till barndomen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Mycket kan sägas om 1980-talet, men en exotisk bilflora? Att kalla dåtidens vagnpark för emotionellt engagerande vore rätt och slätt att ljuga. För det handlade om fyra nyanser av grått i vårt avlånga land. Så har det berättats för mig, gång på gång.

Men jag har en annan uppfattning som grundar sig i empiriska studier av trafikbilden där jag växte upp på Blåbärsstigen i Karlshamn under tidigt 1980-tal. Därmed statistiskt säkerställd? Knappast. Men vem bryr sig? Är du fem år gammal och har sett tre Ferrari köra förbi på en timme så är det ju världens vanligaste bil – eller hur?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!