Tredje GP-upplagan av Mini har kommit till Sverige med mer effekt än någonsin. Vi kör den på vanliga vägar, men längtar tills vi får bryta runt med den på bana. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Mini John Cooper Works GP

Det kan vara en tuff uppgift att vara klassens clown, inte minst om klassen i övrigt består av lustigkurrar. Med effekt i överflöd och tokiga detaljer försöker nya Mini GP ändå vara just det – roligast!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Förutsättningarna hade ­kunnat vara bättre. Nya Mini John Cooper Works GP, i bilfolkmun kallad Mini GP, kom till Sverige redan i våras men då bara till de allra snabbast huggande kunderna som hade förbeställt sina bilar osedda och oprovkörda. Först nu finns en bil tillgänglig för oss och då är det dubbfria, smala vinterdäck, regn och snålblåst som gäller i stället för sommardäck, torra vägar och solsken.
Att köpa en Mini GP osedd är inget konstigt, väntar man tills bilen finns att se och provköra så väntar man för länge. Då är alla bilar slutsålda. GP-versionerna av Mini har traditionsmässigt varit begränsade till några tusen exemplar och den nya, den tredje GP:n i ordningen är inget undantag. Endast 3 000 exemplar ska byggas, sedan ställer fabriken i Oxford om till andra modeller.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!