Stelfruset elmoppesurr vid Smedsuddsbadet i Stockholm. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Bästa elmopeden – vi testar fyra av de senaste

Elmopeden är inte längre konstig utan var mans sak. Vi laddar fyra moppar och ger oss ut i ett inte allt för varmt vårväder. Vilken ska du köpa: retrodoftande E-Volt och Viarelli Vincero eller moderna Niu MQi GT och Yadea G5?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Elmopeden har gått från att vara ett udda fordon till att bli i det ­närmaste vardagsmat. Och inte bara på storstädernas gator, även i båthamnar och bak på husbilar kan man se den nya tidens mopeder. Förra året registrerades det 4 654 elmopeder i landet att jämföra med 3 310 året innan, enligt siffror från Moped- och motorcykelbranschens förbund. 

Liksom förra våren tar vi ut fyra ­elmopeder och testlaget har även denna gång olika erfarenhet av körning på två hjul: allt från erfarna hojåkare via elmopedsfantaster till rena lingon. Till skillnad från ifjol blir det dock ingen dans på rosor då termometern kämpar sig över nollstrecket när vi grenslar mopederna likt Michelingubbar.
Mopparna må vara fyra till antalet men representerar två stilar: de moderna och de med retrodesign. De är alla av skotertyp, tillverkade i Kina och är av klass 1 med en topphastighet på 45 kilometer i timmen. De har även alla motorer av märket Bosch monterade i bakhjulet samt skivbromsar fram och bak. De rymmer alla fullvuxna förare och är registrerade för en medpassagerare.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!