Chevrolet Trans Sport AWD

Chevrolet Trans Sport AWD

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Basfakta

Teknik

V6, 3350 cm3. 185 hk vid 5200 r/min, 282 Nm vid 4000 r/min. Fyrhjulsdrift. 4-stegs automat. Skivbromsar, låsningsfritt system.

Mått & vikt (cm/kg)

Axelavstånd 305, längd 511, bredd 185, höjd 180. Tjänstevikt ca 2070, maxlast ca 500, släpvagnsvikt 1700.

Fartresurser*

Toppfart 172 km/h, 0-100 km/h 11,2 s.

Bränsleförbrukning*

Bl. körn. 1,28 l/mil.

*(enl. tillverkaren)

Storhet också efter 100 mil

Pris: 349000 kr (april 2002)

Alldeles innan jag kliver in i Chevrolet Trans Sport AWD (Trans Sport utan AWD är testad i TV 21/97 och TV 26/99) har jag studsat runt på norrländska vägar i en pickup. 

Skillnaden i körupplevelse är givetvis enorm, detta är som att åka runt i ett himmelrike på hjul. När jag efter ett tag har vant mig vid bilen slås jag fortfarande av hur bekäm och avslappnad den är att köra. Hundra mil i ett sträck skulle inte vara några problem över huvud taget, tvärt om, det skulle vara ett rent nöje. Trots storleken och sin tyngd på 2071 kg är bilen hur lättkörd som helst. Köregenskaperna är helt rätt för en minivan. Trans Sport är snällt understyrd och släpper ogärna i väg baken på egna äventyr. Om man genom en undanmanöver sätter aktern i gungning kan den komma krypande, men det sker mycket snällt utan några plötsliga överraskningar och man hinner parera i god tid. Har man behov av att busa går det att gasa upp i ett bredställ, men det är inte alltid helt lätt eftersom det är emot bilens natur. Det kräver lite övning och känsla för när fyrhjulsdriften griper in. Fyrhjulsdriftsystemet heter Versatrak. Normalt är bilen framhjulsdriven, men om systemet upptäcker hjulspinn aktiveras också drivning på bakhjulen. Systemet är helt mekaniskt. Kraften som fördelas till bakhjulen beror på hur stor rotationsskillnaden mellan fram- och bakhjulen är. Dock kan aldrig bakhjulen få mer än 49 procent. Trans Sport är Chevrolets försäljningsmässigt största modell i Sverige. I år siktar Chevrolet på att sälja ca 2200 bilar här totalt, varav ungefär 1200 beräknas vara Trans Sport.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!