Foto: Patrik Lindgren / Klassiska Bilar

Provkörning av Jaguar D-Type

Jaguar D-Type – motorsportikon med enorma tävlings­framgångar. Samtidigt, en framtidsbil konstruerad av en flygingenjör vars tekniska landvinningar öppnade för helt nya möjligheter inom fordonsindustrin. Vilket är mest fascinerande? Vi kör en av de 42 originalbilarna – en bil som dessutom har skandinavisk racinghistoria.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Tårar i ögonen, vinden rycker och sliter i bakvända sportmössan men vem klagar? Det är bara att stålsätta sig och krypa ner en aning bakom den välvda plexi-rutan – inta attack-position. Regnet hänger i luften, men än så länge är vägen torr och direktiven är tydliga. Kör nu! Så jag lägger handen på växelspaken, trycker ner den stenhårda kopplingen och mellangasar när trean blir tvåan. Att sitta här bakom ratten är en ynnest och att få framföra besten, i vad som hittills varit ytterst modesta hastigheter, ger mer närvaro och mer tillbaka än vad 300 km/h skulle ge i vilken modern supersportbil som helst. Det här är orden från en redan frälst.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!