”Vår” bil blev stående i bilhallen fram till 1993, då kostade den 870 000 kronor. Foto: Patrik Lindgren / Moderna Klassiker

Provkörning av Honda NSX (1991)

Vi kör bilen som en av världens mest legendariska racingförare var med och utvecklade, bilen som inspirerade till lika legendariska McLaren F1 och den modell som satte Honda på supersportbilskartan – Honda NSX.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är i slutet av 1980-talet och Honda är den tillverkare som totaldominerar i Formel 1. Ayrton Senna vinner sin första VM-titel i en McLaren MP4/4 1988, tätt följd av teamkamraten Alain Prost i en likadan bil endast tre poäng efter. De har mer än dubbelt så många poäng som närmsta konkurrent. Motorn är en 1,5 liters turboladdad V6 som levereras av Honda. Sett till gatubilar saknar dock Honda en bil som motsvarar deras kompetens och framgång på tävlingsbanorna. Men de har något riktigt speciellt under utveckling.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!