Abarth 595 50° Anniversario Foto: Hans Hedberg & Abarth

Provkörning av Abarth 595 50° Anniversario

Baserad på Fiat 500 är Abarth Italiens svar på engelska Mini Cooper. Ärtig och med kaxig attityd nyintroduceras märket nu i Sverige. Är du typen som älskar effektsökeri har du antagligen funnit dig en kär vän.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Österrikaren Karl Abarth var en duktig racertalang i mellankrigstidens Italien. Efter en tävlingsolycka startade Carlo – han namnacklimatiserades av den italienska kulturen – 1949 sitt företag som kom att specialisera sig på trimdelar till bland annat Fiatbilar. 1963 kom Abarth 595 som var allemansbilen Fiat 500 i nya sportkläder. 50 år efter den händelsen väljer Abarth att hylla konceptet med modellen ”Abarth 595 50° Anniversario”. Första moderna Abarth 500 kom 2007 och vi har vid ett flertal tillfällen tidigare provkört mer eller mindre ”gråimporterade” varianter genom åren. Orsaken har varit att Fiat Sverige inte haft någon officiell import av Abarthbilar. Förrän nu, men inledningsvis endast genom en återförsäljare. Hedin Bil i Göteborg har gjort de nödvändiga investeringarna för att kunna rättfärdiga att sätta upp Abarthskylten på bilbutiken.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!