Foto: João Máximo

Provkörning av Adamastor P003RL

Portugal som billand har mest handlat om tillverkning av modeller från de större bilmärkena. Tills nu. En öppen tvåsitsig roadster från det inhemska märket Adamastor utmanar såväl Porsche som Lotus.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Allas vår PeO Kjellström har flugit till Portugal fler gånger än någon annan för att rapportera om bilnyheter ety kustlandet längst ut i Västeuropa är välkänt för fina vägar, vackra scenerier och hyfsat stillsamt trafiktempo. Således perfekt för biltillverkare från hela världen att förlägga lanseringar av nya modeller. Men denna gång får PeO stanna hemma i Södertälje (seniorreportern i fråga har ju faktiskt, i skrivande stund, semester) och de stora drakarna ser vi inte röken av. I stället är det Adamastor P003RL som står på dagsschemat.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!