Ti - klassiskt namn

Provkörning av Alfa Romeo 156 2,5 TI

Sportig markering. Om någon mot förmodan skulle känna sig alldeles för vanlig i en 156:a kan den klassiska beteckningen TI vara räddningen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Inget är så bra att det inte kan göras bättre, Alfa 156 med senaste fejslyftet erbjuds även i TI-version. "Turismo Internazionale" är klassisk Alfa-beteckning och betyder förutom extra lyx-lull-lull sänkt sportchassi, 17 tums hjul och sportig inredning i svart skinn.

Kostnad - 27900 kronor. Utrustningspaketet går att beställa till samtliga motorer och utrustad med V6-motor är 156 en av marknadens mest personliga vardagsvagnar, basta. 

Morret är det rätta för motoröron, design och utstrålning tillägnad de redan invigda. Varvvillig och körglad som få skänker dessa sportattribut en extra krydda som går utanpå många konkurrenter. Den tunga motorn kräver dock ännu styvare framfjädring för fortåkare, färden blir stundtals gungig i kurvkombinationer.

Kvalitetsnivån i inredningsdetaljer har höjts avsevärt sedan modellen introducerades för snart sju år sedan, men fortfarande kräver sittställningen tillvänjning, kupén är bland klassens trängsta och bakåtsikten är medioker. Avlösaren (Alfa 157) står strax på tur att axla framgångarna, men för att folkmassorna skall flockas krävs även att andra kvaliteter än de klassiska Alfadito höjs. 

Det, vanliga frestas man tillägga, som talar emot Alfa Romeo i Sverige är ett numer bedrövligt servicenät samt ett andrahandsvärde som endast tjänstebilsägare kan säga OK till.

I övrigt erbjuder 156 TI på en känslig bil för trivsamma stunder.

Alfa Romeo 156 2,5 TI

Motor

V6 2492 cm3, 192 hk vid 6300 r/min, 218 Nm vid 5000 r/min.

 

Kraftöverföring

Framhjulsdrift, 6-växlad manuell.

 

Mått/vikt (cm/kg)

Axelavstånd 256, längd 443, bredd 174, höjd 139. Tjänstevikt ca 1430, maxlast ca 425. Tank 63 l.

 

Fartresurser*

Toppfart 230 km/h, 0-100 km/h 7,3 s.

 

Bränsleförbrukning*

Blandad körning 1,18 l/mil.

 

*Enligt tillverkaren

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital prenumeration

Allt du vill veta om alla bilar

Gratis första månaden - därefter 99 kr/månad

  • Flest och mest omfattande tester av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen
  • Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!