Alfa Romeo 156 Crosswagon

Provkörning av Alfa Romeo 156 Sportwagon/Crosswagon Q4

Alfa Romeo gör en Volvo. Alfa Romeo saknade en SUV på programmet. Vad göra? Varför inte som Volvo när V70 blev Cross Country i slutet av 90-talet? Sagt och gjort, Alfa Romeo 156 Sportwagon upphöjdes med fyrhjulsdrift och stryktåliga plastdelar till Crosswagon Q4. Utan plastdelar heter den Sportwagon Q4.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ingen vill missa en kundgrupp, alla biltillverkare måste erbjuda något åt alla. För tillfället är det fyrhjulsdrift som gäller. Alfa Romeo lanserar sin framkomlighetslösning i form av en tvåstegsraket: Dels 156 Sportwagon Q4, som är en "vanlig" 156 Sportwagon med fyrhjulsdrift, dels 156 Crosswagon Q4, en mer utomhusbetonad rackare med lätt offroadig uppsyn.

Båda modellerna ska addera lite bakhjulskänsla till den normalt framhjulsdrivna 156:an. Motorn/växellådan driver en torsendifferential, som är kopplad till fram- och bakaxeln.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!