Alfa Romeo 4C Foto: Marcus Engström

Provkörning av Alfa Romeo 4C

895 kilo torrvikt. 240 hästkrafter. 0-100 km/h på 4,5 sekunder. Monocoque i kolfiber. Bromsverkan som en tävlingsbil. Komfort som... en gokart. Men i alla fall. Alfa Romeo 4C är helt enkelt kärlek.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är väldigt sällan Teknikens Värld får vänta i ett helt år på att få provköra en ny bil. Det är väldigt sällan som jag själv blir alldeles till mig av längtan efter att få provköra en ny bil. Det beror på en yrkesskada (som gett ett visst mått av bortskämdhet). Men den här gången var det tur att det bara var två veckor mellan bekräftelsen att jag skulle få köra Alfa Romeo 4C och resan. Jag har i det närmaste gått på tå (för att träna gasfoten förstås...) inför resan till Milano. Jag har nog hittills aldrig i mitt liv suttit vaken på 06.20-planet från Arlanda och lusläst fakta och priser för en bil. Inte för nåt annat heller, för den delen.Men det gjorde jag den här gången.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!