Att köra genom Baloccos högfartskurva på full attack är en skräckinjagande upplevelse. Foto: Aldo Ferrero / Alfa Romeo

Provkörning av Alfa Romeo Giulia GTA / GTAm

Bara 500 exemplar ska byggas av GTA och GTAm tillsammans. Vi har som enda svenska tidning fått chansen att provköra Alfa Romeos allra hetaste erbjudande.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Doften av varma bromsar och gnuggade däck ligger tung i det lilla depåhuset. Det knäpper i metallen i bilarna under förarbytet, men ännu är det inte min tur att sätta mig bakom ratten. Stentrappan är kall att sitta och vänta på.
Platsen är Centro Sperimentale Balocco, Alfa Romeos klassiska testanläggning mitt ­emellan Milano och Turin. Numera är den förstås en del av den enorma Stellantis-koncernen och här står fordon från jordens alla hörn ­parkerade längs tillfartsvägarna. Men på den långa testbanan, där rullar enkom Alfa Romeos allra hetaste i dag.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!