Provkörning av Alfa Romeo Stelvio 2,2 Turbo 210 Q4

Baserad på Alfa Romeos nyutvecklade plattformsarkitektur ”Giorgio” steppar nya Stelvio in på suv-scenen, inte en dag för tidigt. Segmentet växer och Porsche Cayenne visade tidigt att biltypen även kan vara körglad. Vi provkör genom Alperna för att se hur mycket klassisk Alfa-DNA Stelvio egentligen har.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Scenen kunde inte ha varit mer dramatisk. De schweiz-italienska alperna reser sig mäktigt runt oss och vägen ringlar sig som nykokt spaghetti längs bergsväggarna. Stelviopasset är definitivt på fem-i-topp-listan över vägar som ska köras för den initierade. Allra helst sommartid med torr väderlek, utanför ordinarie arbetstid för regionens poliziaverksamhet och sittandes i något lätt, öppet och bakhjulsdrivet. Nu är förhållandena annorlunda. Yrsnö och stormvindar ger stundtals snöblindhet i den förrädiska halkan. Arrangörerna tvingas lägga om vår planerade körrutt mot det något mindre väderutsatta Berninapasset. Där är sikten åtminstone några meter till och från.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!