Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Alpine A110

Alpine är tillbaka! Renault har väckt liv i sitt sportbilsmärke och lanserar den helt nykonstruerade mittmotorsportbilen A110. Vi kör den på svenska vägar och konstaterar att den franska alpinisten har nästan alla rätt.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det kunde ha tagit stopp i mars 2014. Franska Renault och brittiska Caterham hade två år tidigare bestämt sig för att bygga en mittmotorsportbil tillsammans. Caterham skulle återuppliva sin klassiska Seven, Renault skulle bringa nytt liv i Alpine-namnet. Båda märkena skulle få en ny sportbil, båda skulle spara pengar genom att dela på utvecklingskostnaderna och världens alla bilentusiaster fick bita sig i läpparna för att inte skrika rakt ut av upphetsning. Men det sprack. Den fransk-brittiska alliansen höll inte och i mars 2014 meddelade de båda företagen att deras joint-venture lades ner. Ridå.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!