Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Provkörning av Aston Martin DBX

En omöjlig kombination eller en perfekt symbios? När ett av världens mest exklusiva varumärken ger sig in i suvsegmentet måste det vara något alldeles extra. Kan Aston Martin DBX leva upp till förväntningarna?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Allt är relativt. För vissa skulle en förlust på drygt 500 miljoner kronor under årets andra kvartal kännas tung. För andra, Aston Martin till exempel, var 500 miljoner kronor i förlust något man firade. Det var betydligt bättre än samma period 2020, kanske därför man bestämde sig för att bygga en ny F1-fabrik för några miljarder?
Medan förklaringen till 2020 års brakförlust kan stavas COVID så kan en stor del av förklaringen till ”succéresultatet” stavas DBX. Aston Martins första suv, tillika första femsitsiga modell, har sålt väldigt bra på flera marknader, däribland Kina, och står nu för mer än hälften av företagets totala försäljning.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!