Foto: Patrik Lindgren

Provkörning av Audi A4 Avant 40 g-tron Proline S tronic

Med fyra gastankar och en bensintank har A4 g-tron en räckvidd som får laddhybrider att blekna. Men ekonomikalkylen övertygar lika lite som körbarheten på bensin.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Man får hålla sig skärpt så att man stavar fel på rätt ställe. Jag kör en Audi A4 Avant 40 g-tron Proline S tronic. Vad är det för fel på stor bokstav och bindestreck? Men felstavningarna är förlåtna, den har nämligen något som andra modeller saknar. Nämligen fyra gastankar. En under baksoffan, en framför bakaxeln och två bakom bakaxeln. Allt är skickligt paketerat och undanstoppat under golv och dynor. Kupé- och lastutrymme är i princip intakt. Det enda som saknas jämfört med bensinversionen är stuvutrymmen under lastgolvets luckor.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!