Provkörning av Audi A5 2,0 TFSI S tronic quattro 252 hk

Förra generationen A5 blev både prisad och hyllad för sin design. En design som står sig än i dag. Det förstår Audi som lämnat utsidan på nya A5 tämligen orörd.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Efter nio års väntan står nya generationen Audi A5 klar. Väl förutsägbar utan överraskningar men något annat vågar man inte tro när det är en ny Audi som presenteras. Nya A5 kan enkelt sammanfattas som en blandning av gamla A5 och nya Audi A4. Men det mesta är faktiskt nytt jämfört med förra generationen. A-stolparna har flyttats bakåt och gett plats för en längre huv. I fronten syns den nya lägre och bredare grillen samt de nya strålkastarna. Väl markerade hjulhus och den skarpa kantlinjen längs bilens sida har hängt med från tidigare generation. Med tredimensionella baklampor och liknande linjer har A5 en nästan identisk bakdel som A4 vilket gör det svårt att se skillnad mellan de båda rakt bakifrån. Jämfört med gamla A5 har nya modellen vuxit på längden med 47 mm vilket ger 17 mm längre kupé. Axelavståndet har ökat med 13 millimeter. Den har blivit smalare med åtta mm och blivit lägre med en hel millimeter. Vikten ska ha minskat med 60 kg och bagageutrymmet ökat med tio liter.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!