Provkörning av Audi Allroad 2,5 TDI och Mercedes ML400 CDI

Två skogssnobbar träffas och delar upp territoriet. Audi Allroad 2,5 TDI och Mercedes ML400 CDI.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Bläddra upp 558500 kronor och du chefar över Mercedes ML 400 CDI. En elefantlik typ jämfört med Allroad, även om Audin är längre.

När M-klass presenterades 1997 fick den en del kritik. Byggkvaliteten ansågs "amerikansk" vilket förutom att bilen faktiskt byggs i USA åsyftade att den kändes mycket billigare än den var. Sedan dess har tyskarna drillat de amerikanska fabriksarbetarna och kvalitetskänslan är nu mera tysk. Utsidan har också fått en duvning med bland annat kromad grill, nya stötfångare, blinker i backspeglarna och bi-xenonstrålkastare. Dieselversionerna skruvas ihop i Graz i Österrike. Om de är mer noggrant hopkomna än amerikakusinerna får tiden utvisa. Under vår provperiod drabbades vi i alla fall av ett underligt elfel som slog ut allt utom motorn och krävde ett flera dagar långt verkstadsbesök. Inte så imponerande för en bil i för bortåt 600000.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!