Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Provkörning av Audi Q5 Sportback 55 TFSI e quattro S tronic

Audi Q5 fick sin medelåldersuppdatering inför modellår 2021, vilket bland annat innebar just det här – laddhybrid i Sportbackkaross. Vi provkör.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Första generationen av Audis mellanstora suv Q5 visades vid bilsalongen i Peking 2008 och andra generationen såg dagens ljus 2017. En generation som under pandemiperioden genomgått en smärre uppdatering, helt i linje med hur fordonsbranschen brukar arbeta. En lättare ansiktslyftning efter halva livstiden så att säga. Inte mycket att orda om egentligen. Formen har till viss del fått lite vassare linjer med tydligare kontraster. Nya bakljus med digital så kallad OLED-teknik. Ny skärmlösning för infotainmentsystemet. Som sagt, inga enorma nyheter.
Men i samband med uppdateringen skedde det som gör modellen på papperet fortsatt intressant för den svenska marknaden – den erbjuds sedan uppdateringen även som laddhybrid. Det är utan tvivel den stora nyheten. Nästa nyhet innebär att Q5 numera även erbjuds med så kallad Sportback-kaross och kombinationen av de bägge nyheterna ser ni här. Bilen med det långa namnet Audi Q5 Sportback 55 TFSI e quattro S tronic som har ett listpris på 673 700 kronor – innan bonusavdraget på 22 263 kronor gjort sitt. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!