Foto: Audi/Graeme Fordham

Provkörning av Audi R8 V10 Performance

På papperet hade vi väntat oss mer än en effektökning på 10 hästkrafter. Men det är inte kraften som är viktigast på banan, har Audi gjort nya R8 mer spännande?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vissa måndagar är värda att minnas. Att det regnar låter jag inte förta glädjen det minsta när bankörning på Spaniens kanske roligaste bana med ett V10-monster står på schemat.­ Dessutom har världens bäste dansk, Tom Kristensen, kört ner sin Audi R8 LMS GT3 för att visa vad en renrakad R8 går för. Eller han har ju inte kört den hela vägen för det vore väldigt olagligt och fruktansvärt obekvämt. Han är hur som helst här med den absolut värsta banversionen av Audis sportbil. Köpsugen? Innan skatter och utan moms kostar ett exemplar 398 000 euro.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!