Foto: Audi/Julia Schäfer

Provkörning av Audi RS Q3

Minus 22 grader, vindstilla och strålande sol, 400 hästkrafter, fyrhjulsdrift och en plogad sjöis. Blir det bättre än så här?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Ett lätt ryck i ratten är allt som krävs för att rumpan ska börja rotera. Isdäcken med 420 dubbar med två millimeter dubbutstick ger ett härligt bett i framvagnen. Högerpedalen i mattan och den 4,5 meter långa suven viker ut i ett brett ställ. Den breda grillen skrapar mot den halvmeter höga snövallen när bilen färdas helt i sidled. Vänsterkurvan upphör och s-kombinationen vänder till höger. Ett lika lätt ryck i ratten åt höger i takt med att foten flyttar från gaspedalen och duttar till lätt på bromspedalen och pendeln slår över till ett lika perfekt uppställ.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!