Provkörning av Audi RS6 Avant

Audis RS-program har fyllt 25 år och antalet modeller utökas hela tiden. En av grundbultarna är stora RS6 Avant som nu kommer i en helt ny generation. Kombinationen praktisk kombi och supersportbilsprestanda är i princip unik. Vi tar reda på det faktiska köpvärdet hos den magiska bokstavskombinationen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Om Audi Sport GmbH (tidigare ”quattro GmbH”) hade betitlat sin nya sportmodell för AK47 i stället för RS6 hade åtminstone inte övertecknad ryggat. Bokstäver och siffror i kombination kan lätt få något kriminellt över sig och i fallet med nya familjekombin från Neckarsulm – där Audi Sport ligger, cirka 25 mil från Audi-högkvarteret i Ingolstadt – är det busenkelt att bli olaglig. En dutt på avtryckaren, gaspedalen, kan lätt bli till blyfot och då draaaaaaar nya RS6 Avant iväg. Som ett skott!

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!