Audi S3 Sedan Foto: Audi

Provkörning av Audi S3 Sedan

Sedanmodeller må vara ansedda som ett traditionellt bilval, men när Audi lanserar sin lilla värstingmodell S3 i sedantappning är det snarast ett brott mot traditionerna. Och det fungerar ­faktiskt riktigt bra.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är lätt att fnysa åt små sedanmodeller. Iett land som Sverige, av hävd kombiälskande, står sedaner i golfklassen för en försvinnande liten del av försäljningen. När såg du senast en Volkswagen Jetta i senare tappning än 1980-talsversionen? Att Audi nu satsar på att göra A3 som sedan handlar förstås inte om Sverige. Iandra delar av världen är kaross­typen ett veritabelt måste för framgång. Exempelvis i Kina, där Audi sägs vara ett av de mest googlade västerländska företagsnamnen. Även toppversionen S3 kommer alltså som sedan, och det är denna som det internationella pressuppbådet samlats i ett för dagen novemberregnigt Monaco för att få provköra.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!