Provkörning av Audi S4 Avant

Kompressorn har fått sparken i nya Audi S4. Men med ny turboladdning går 0-100 km/h på under fem sekunder.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Att välja Audi S4 kan tolkas som ett anslag av måttfullhet. Jag menar, ta ett par steg bort från prislappen och den passerar som vilken annan Audi A4 som helst. Men bakom ratten så är det svårt att låta bli att stapla dödssynderna på varandra. Högmod, lust, frosseri, avund – i princip allt utom lättja kommer upp på dagordningen. Tacka den turboladdade V6:an för det. S4 är vassare än någonsin med nyputsat maskineri under huven. Borrning och cylindervolym känns igen, men topplocken i V6:an är modifierade. Dessutom har kompressorn fått ge vika för ett turboaggregat. Den finslipade förbränningen betyder fem procent lägre förbrukning, 21 extra hästkrafter och 60 newtonmeter mer vridmoment. Eller för att uttrycka det i klartext: Nu accelererar jag för första gången i en S4 upp till 100 km/h på under fem sekunder. 4,9 sekunder med kombin, 4,7 sekunder med sedanmodellen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!