Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av BAC Mono

Körglädje är något som oftast diskuteras bland Teknikens Världs testlag. Nu har vi kommit sanningen ett steg närmare. Vi har kört singelsitsaren BAC Mono som tar körglädjen ytterligare ett steg. Made by crazy engelsmän. Of course.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Glöm för en dag Hamilton, Vettel eller Verstappen. Klistra i stället ditt eget namn på bil och hjälm och ge dig ut på din favoritslinga, det kan vara allmän väg eller avlyst motorbana. Det viktigaste är att det är kurvigt, ju slingrigare desto bättre. Och du, glöm din kompis, make eller maka – någon mer än du själv ryms nämligen inte i brittiska sportbilen BAC Mono.

Bröderna Briggs, Neil och Ian, från Liverpooltrakten startade år 2009 sin firma BAC – Briggs Automotive Company. Målsättningen var att utveckla en renodlad körmaskin som inte liknande något annat. Med hjälp av nyrekryterad spetsad personalstyrka tillsammans med tajt samarbete med underleverantörspecialister som Cosworth, Hewland, Sachs, AP och Kumho debuterade ”Mono” drygt två år senare.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!