Mikael Stjerna i nya Continental GTC inspireras av Tim Birkin i Bentley 4,5 litre på Le Mans 1930. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

24 timmar med Bentley Continental GTC V8

Bentley skrev historia vid 24 timmar på Le Mans under 1920-talet, när de vann fyra år i rad. Vi testar 24 timmars-konceptet i nya Bentley Continental GTC.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Året var 1923. Franska Automobile Club de l’Ouest bjöd för första gången in till en uthållighetstävling i den lilla staden Le Mans. Världens första 24-timmars race, ett spektakel som skulle bli historiskt.
Första året dominerade franska bilar. Enda utländska bil var engelska Bentley 3-litre, styrd av John Duff, en krigsveteran från Kanada, och Frank Clement, testförare på Bentley-fabriken. Men utan W. O. Bentleys fulla stöd. ”Ingen av bilarna kommer att klara sig i mål” hävdade han, fullt övertygad om att 24 timmar under så svåra förhållanden var mer än någon bil skulle klara.
I dag är det dags att upprepa testet. Är Bentley en bil för hårda tag eller har den blivit en digital ömhuding som kraschar när uppkopplingen inte hänger med? 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!