Det krävs inte mer än en 5,3 meter lång och 3 miljoner kronor dyr silver-Bentley för att sticka ut i Stockholmstrafiken. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Bentley Flying Spur V8

Priset är hisnande, inte minst med tanke på att det här är det billigare av två motor­alternativ. Men Bentley Flying Spur V8 är hisnande på så många fler vis.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

På femte varvet i den stora cirkulationsplats som utgör Karlaplan i centrala Stockholm börjar blickarna bli många och långa. Och det är förståeligt, folk kan ju inte förstå att det behövs några varv för att fotograf-Patrik ska få till den perfekta bilden, inte heller att Bentleyn må se ut som något från en annan värld, men faktiskt är ett budgetalternativ som inte borde sticka så mycket i ögonen.
Att bilen inte har en av världens största personbilsmotorer (6,0-liters W12) utan en relativt beskedlig och relativt miljövänlig V8 på fyra liter lär dock inte bita som argument på alla de som tittar snett. Jo, så här har det blivit. Tiden då man var populärast i stan om man hade en 5,3 meter lång lyxbil med en grill lika stor som en hel småbilsfront är förbi. Det kastas inte per automatik ut rosenblad framför fötterna när man anländer i en Bentley Flying Spur V8.
Man får i stället glädja sig åt att den stora Bentleyn är förhållandevis smidig att köra, även i Stockholms innerstad. Vi hämtar provkörningsexemplaret vid återförsäljaren Autoropas visningslokal på Grev Turegatan, en lika exklusiv som trång bakgata till Stureplan.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

PASSA PÅ! Just nu får du Expressen Premium på köpet!

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill
  • Just nu får du fri tillgång till Expressen Premium tom 31 augusti. Din prenumeration avslutas automatiskt (värde 79 kr/mån).

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet