1 av 4: Kanske bäst som strandbil ändå? Bara att montera av dörrarna och låta höstvinden fläkta. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld
2 av 4: Visst går det utan problem att åka och handla några matkassar... Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld
3 av 4: ...eller smita in bland två törstande dieselsuvar innan mötet. Att hitta parkering är busenkelt. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld
4 av 4: Ptja, några färgdunkar går in där bak, men inte mycket mer. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Birò Big Bolt ­Limited Edition

Är Estrima Biro Bolt svaret på frågan ingen ställde – eller det perfekta transportmedlet för pendlaren i ur och skur? Vi tar reda på om den italienska lilla mopedbilen har ett existensberättigande.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Patrik ögnar den korta skapelsen upp och ner. ”Vad ska man med den där till?”
Framför hans sökare, genom hans långa linser, har det mesta passerat. Både sportbilar och trampcyklar. Han imponeras inte längre av något men det är inte hans fel, det är en arbetsskada. Trots det, frågan är berättigad.
Det är en mobilitetslösning, försöker jag och hör själv hur krystat det låtar.
Estrima Birò mäter inte mer än 174 centimeter, de själva säger att det är det kortaste eldrivna fyrhjuliga fordonet på marknaden. Men om den har ett existensberättigande måste vi helt enkelt ta reda på.
Priserna är vid första anblick höga. I billigaste utförande utan dörrar kostar Birò från 115 000 kronor och klassas då som EU-moped klass 1 med en max hastighet på 45 km/h. Men priserna är likvärdiga med de populära mopedbilarna från Aixam och Ligier med förbränningsmotor, och ska någon av fransmännen drivas på el klättrar priset med lätthet över 200 000 kronor.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!