Röda detaljer signalerar att det rör sig om en sportigare modell, närmare bestämt 128ti. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av BMW 128ti

BMW lanserar en framhjulsdriven VW Golf GTI-konkurrent och återupplivar den gamla beteckningen Turismo Internazionale. Kan nya 128ti stå pall mot den hårda konkurrensen?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det är tydligt att BMW inte vill att vi ska missa att ti-beteckningen nu minsann är tillbaka då logotypen i rött finns utströsslad lite här och var runt om bilen tillsammans med lika röda plastdetaljer. Insidan går i samma svart/röda-färgtema och jag tar plats i sportstolarna vars mönster andas 1980-tal.
Det är lätt att hitta en bra körposition även om jag får pumpa med reglagen utan elektrisk hjälp, ratten går att få tillräckligt nära, stolen tillräckligt långt ner och sidostöden är omkramande utan att vara för hårda. Fingret famlar efter en startknapp vid ratten men den lokaliseras snabbt invid växelväljaren. Motorn går igång med ett bestämt orr.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!