Foto: Daniel Kraus

Provkörning av BMW 220d Gran Coupé

BMW utmanar Mercedes CLA och ­lanserar en fyrdörrars coupé baserad på lilla 1-serie. BMW 2-serie Gran Coupe ska locka dem som vill ha en bil i det lilla formatet, men fortfarande färdas flärdfullt.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Innan vi börjar måste vi reda ut ett och annat. BMW:s övriga modellprogram känns logiskt. 1-, 3- och 5-serie är stöttepelarna. Det är kombis och sedaner i olika storlekar, och sätter man ett X framför blir det en suv. Siffrorna där emellan är tillägnade känslovagnarna. Där form får gå före funktion, coupéer med sluttande taklinje och halvkasst bagageutrymme. Utom för just 2-serie då, där första bil ut var 2-serie Active Tourer, en högbyggd känslo­kall MPV, tätt följd av minibussen 2-serie Gran Tourer. Samtidigt kom 2-serie Coupé, raka motsatsen – en klassisk coupé baserad på 1-serien och som toppades av busfröet M2. Förvirrad ännu? Förlåt.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!